Як вибрати жіночий халат для дому

06.01.2022

Дім – це місце, де завжди тепло затишно та панує особлива атмосфера. Саме вдома кожна людина на планеті відчуває повноцінний комфорт та розслаблення після довгого та складного трудового дня. Допомагають поринути у світ домашнього затишку теплий чай, гаряча вечеря і, звичайно ж, комфортний одяг, який особливо приємний до тіла.

Домашні халати - це вироби, які забезпечують зручність, абсолютно не сковують рухи тіла і приємні при контакті навіть з найчутливішими ділянками шкіри. Як вибрати халат? Який матеріал найкращий? Який фасон та розмір найкраще вибрати? Відповіді на ці та інші питання, що цікавлять, можна знайти в цій статті. А ось ознайомиться з величезним асортиментом домашніх халатів, і придбати найякісніший можна в інтернет-магазині Домашній Текстиль.

Як вибрати жіночий халат?

Вибір жіночих халатів – це складне питання, з яким часто стикаються чоловіки та інші родичі, які бажають зробити подарунок для жінки. Халат - це відмінний варіант універсального одягу, в ньому можна хизуватися по будинку, гуляти по дачній ділянці і навіть займатися безліччю домашніх справ. Універсальний одяг завжди стане в нагоді, тому при виборі подарунка можна сміливо вибирати розкішний халат. Єдине, що має значення, це вгадати з:

  1. Розміром. Особливо важливо розуміти точні розміри жіночого тіла, так як домашній затишний халат не повинен провокувати дискомфорт, стягувати тіло або заважати звичним рухам тіла.
  2. Матеріалом виготовлення. Існує безліч текстильних матеріалів, які використовуються для пошиття домашнього халата. Це можуть бути тонкі натуральні тканини, в яких комфортно влітку, а також утеплені полотна з начосом, для використання виробу в зимову пору року.
  3. Фасоном. Такий аспект особливо важливий, тому що всі жінки незважаючи на вік і те, що річ буде використовуватися переважно вдома, все одно хочуть мати стильний зовнішній вигляд. Великий асортимент домашніх жіночих халатів для дому різного фасону можна знайти в каталозі інтернет-магазину Домашній Текстиль;
  4. Забарвленням. Не варто думати, що халат - це одяг, який може мати яскраве забарвлення або квітковий принт. Це застарілі стандарти, які не мають нічого спільного із сучасним поняттям домашнього халату. Асортимент кольорів виробів зможе задовольнити смаки навіть найвибагливіших покупців.

Вимоги, важливі для тканини халата:

  1. Матеріал обов'язково повинен пропускати повітря та дозволяти шкірі повноцінно дихати.
  2. Тканина мусить бути гіпоалергенною, не схильною стимулювати алергічні реакції та подразнення на чутливій ​​шкірі.
  3. Тканина повинна бути простою, м'якою, не сковувати рухи тіла.
  4. Вибирати матеріал для пошиття халата або готовий виріб необхідно в залежності від сезону. Наприклад, для зими ідеальним варіантом стане халат із утепленої тканини, можливо навіть з невеликим ворсом чи начосом. А ось на весняний літній період найкращим варіантом стане полегшене полотно на основі натуральної бавовни.
  5. Також варто зважати на призначення халата. Цілком як домашнє вбрання не підійде варіант з махри або вовни, такі вироби краще придбати для походу в лазню.

Яка має бути довжина та матеріал?

Як вже було зазначено вище, існує безліч текстильних матеріалів, які можна застосувати при пошитті домашнього халата. Купуючи готові вироби, рекомендовано читати етикетку, яка супроводжує халат. На ній вказані всі пропорції матеріалу, а також найбезпечніші методи догляду.

До найпоширеніших полотен, з яких можна придбати халат відносять:

Бавовна – це натуральний матеріал рослинного походження, який виготовляється на основі дозрілого насіння бавовнику. Волокна з однойменної рослини мають цінні властивості та відмінні експлуатаційні характеристики. Нитки бавовни можуть використовуватися самостійно або у комбінації з іншими штучними та синтетичними волокнами. Залежно від товщини ниток та методу переплетення, розрізняють цілий ряд бавовняних тканин, серед яких: сатин, бязь, батист тощо. Халат на основі натуральної бавовни дозволить шкірі повноцінно дихати, що особливо важливо влітку. Тканина має високий рівень гігроскопічності, відмінно поглинає вологу і швидко сохне. Натуральна тканина чудово піддається впливу синтетичних барвників, тому в асортименті можна вибрати будь-який відтінок. Домашні халати з натуральної бавовни часто стають вибором один за рахунок особливого ряду переваг.

Атлас є комбінованим матеріалом, тому що у складі може містити як натуральні волокна бавовни та шовку, так і штучні нитки віскози та навіть синтетику. Точний склад матеріалу, який використовується при пошитті виробу, можна дізнатися на етикетці, яку залишає виробник. Халати з атласу мають неймовірно розкішний зовнішній вигляд, за рахунок особливо щільного методу скручування волокон, на поверхні утворюється гарний глянець. Халати з атласу мають особливу легкість, добре контактують навіть з найчутливішими ділянками шкіри. Матеріал на основі натурального шовку дарує легку прохолоду влітку і при цьому підлаштовується під звичну температуру під час зими. Атласні халати часто доповнюються піжамами та сорочками з такого ж матеріалу, що створює відмінний комплект на кожен день.

Шовковий жіночий халат – це розкіш у прямому її прояві. Такий матеріал особливо дорогий, тому дешево коштувати не може. Розкішне натуральне полотно створюється шляхом скручування тонких волокон, які видобуваються при обробці кокона тутового шовкопряда. Халат з шовку не здатний стати причиною подразнення на шкірі, легко контактує навіть із найчутливішими ділянками. Нитки якісно піддаються фарбуванню і набиванню друкарських принтів, завдяки чому можна знайти абсолютно будь-який вид і відтінок.

Махровий халат – це вже класика, яка ніколи не втратить своєї популярності. Махра створюється на основі натуральної бавовни, але також може містити у складі штучну віскозу та синтетичний поліестер. Нитки переплітаються особливим чином, у результаті утворюються петлі. Вони поздовжньо розрізаються гострим ножем на виробництві, що дозволяє отримати приємний м'який ворс на зовнішній поверхні. М'які халати з махри однаково популярні як серед жінок, так і чоловіків. Розкішний матеріал легко переносить безліч прань та надовго зберігає візуально привабливий вигляд.

Бамбук відноситься до штучних матеріалів, які лише починають завойовувати вітчизняний ринок. Вироби з бамбука неймовірно легкі, зовсім не важкі і чудово показують себе під час експлуатації. Волокна створюються на основі натуральної деревини бамбука, що забезпечує концентрацію корисних якостей та властивостей. Жіночий халат з бамбука надовго збереже цілісність, забезпечить повноцінне надходження повітря і виявиться дуже приємним при контакті зі шкірою.

Вафельна тканина створюється з натуральних волокон бавовни, рідше у складі можна зустріти нитки бамбука. Розкішне полотно створюється особливим чином, у результаті чого на поверхні утворюються осередки клітини, за їх розміром можна визначити щільність та міцність тканини. Як халат щоденного використання, вафельна тканина використовується рідко. Найчастіше матеріал застосовується під час пошиття одноразових халатів у лазню або спа-центр.

Якій тканині віддати перевагу?

З якої тканини вибрати жіночий халат залежить виключно з особистих уподобань. Деякі дівчата люблять затишок та домашню атмосферу, для цього можна придбати халат із натуральної махри, у ньому завжди буде тепло та комфортно. Як зимовий варіант також можна розглянути халат з байки.

Якщо виріб використовуватиметься влітку, найкращим варіантом стане халатик із натуральної бавовни. Тканина відмінно пропускатиме повітря, дозволить шкірі дихати і насичуватися киснем. Такий виріб може бути абсолютно будь-якого фасону: довгий або короткий, на гудзиках або блискавці.

Атласні халати – це варіанти для елегантних дам, які навіть удома хочуть мати максимально розкішний та спокусливий зовнішній вигляд. Такі халати зручні в носінні, але досить складні у догляді і можуть швидко втратити візуальну привабливість. Тому вибір тканини для халата – це суто індивідуальне питання.

Фасон та розмір також важливий

Звичайно, крім тканини, при виборі халата велику роль грає фасон виробу. Існує великий асортимент фасонів домашніх халатів, і деякі з них складно відрізнити від справжньої сукні. Найбільш поширеними фасонами вважаються:

  1. На ґудзиках. Найпростіший халат суцільного крою, може бути приталеним або вільним. Застібається на гудзики, вони можуть бути розташовані лише вгорі, біля горловини або по всій довжині виробу. Такий домашній халат найчастіше виготовляється з натуральних бавовняних тканин.
  2. На блискавці. Халати на блискавці досить прості та комфортні у використанні, тому часто вибираються жінками як домашнє вбрання. Довжина виробу може бути будь-якою, блискавка також може бути вшита як у всій довжині, так і в області коміра.
  3. На запах. Дуже поширений фасон халатів, завжди доповнюється спеціальним пояском, завдяки чому надійно вкриває тіло. Такий варіант халата представлений із різних текстильних матеріалів, можна придбати як із натурального шовку, так і з вафельної тканини.
  4. Короткий халат. Вироби укороченого крою бажано купувати в теплу пору року, коли зручно знаходитися в халатику до коліна. Таке вбрання буде чудово виглядати на будь-якій фігурі.
  5. Халат міді. Найпоширеніший фасон жіночого домашнього халату. Середня довжина робить виріб максимально комфортним у носінні. Можна придбати халат міді з будь-якого текстильного матеріалу, тому що асортимент виробу саме такого розміру більш ніж великий. Халат фасону міді стане відмінним варіантом для жінок будь-якого віку та з різною статурою.

Рекомендації щодо догляду

Метод безпечного догляду за халатом залежить від матеріалу виготовлення. Наприклад, вироби з натуральної бавовни можна прати руками або в пральній машині, температура води, що рекомендується, становить близько 50 градусів. Такі халати прості в експлуатації і чудово переносять безліч прань.

Халати домашні з натурального шовку або атласу вимагають більшої уваги під час очищення. Наприклад, прати рекомендовано тільки руками, температура води при цьому не повинна перевищувати 30 градусів. Важливо уникати миючих засобів, у складі яких є активні компоненти з агресивним впливом.

Утеплені халати з махри і байки краще прати вивернувши на виворітний бік. Таким чином, вдасться зберегти м'якість ворсу та не порушити структуру волокон.

Інші статті

Халати - особливості, види, поради що...
Опубліковано 23.08.22

Аксесуар може не тільки забезпечувати комфорт та зручність при використанні, але також дарувати естетичну привабливість та навіть завершеність домашнього обр...

Детальніше
Як вибрати подушку - види, призначенн...
Опубліковано 23.08.22

Є 3 правила, дотримуючись яких потрібно визначитися з типом подушки.

Детальніше
Які бувають рушники - основні види та...
Опубліковано 23.08.22

Віддавати перевагу слід натуральним волокнам або тканинам, у складі яких комбінація натуральних та синтетичних ниток.

Детальніше
Яка ковдра найтепліша - поради щодо в...
Опубліковано 22.08.22

Як правильно вибрати? Що потрібно знати перед покупкою? Що важливо пам*ятати?

Детальніше
Чим зимова ковдра відрізняється від л...
Опубліковано 07.02.22

Деякі покупці і не здогадуються, що існує спеціальна градація ковдр

Детальніше

Додано